12
Mar
Foto: John Phelan

Studieresa till Washington, D.C.

Plats: Washington, D.C., USA

Datum och tid; -

Folk och Försvar ordnar studieresa till Washington D.C för att fördjupa  vår förståelse för amerikansk utrikes- och säkerhetspolitik samt landets framtida utmaningar från olika perspektiv.

USA står inför en unik och växande uppsättning internationella utmaningar. Framväxande stormakter som Kina, Indien och Brasilien ger nya möjligheter för partnerskap, men kan också ses som potentiella utmanare till USA: s inflytande. Spridningen av gränsöverskridande problem som klimatförändringar, infektionssjukdomar, och terrorism suddar ut gränsen mellan inrikes- och utrikespolitik och ger ett betydligt bredare spektrum för amerikanska beslutsfattare att röra sig i när det gäller utrikes- och säkerhetspolitik. Under 2016 håller landet dessutom sitt 58:e presidentval i ordningen och USA: s president och  vicepresident ska väljas för mandatperioden 2017 till 2021. Perioden för resan är med andra ord väl vald och vi ser fram emot berikande diskussioner och möten.

I genomförandet av resan har vi ett värdefullt stöd och givande samarbete med Sveriges ambassad i Washington. Vi arbetar för närvarande med programmet som kommer att innebära drygt fyra fullmatade dagar i den amerikanska huvudstaden. Vi planerar bland annat att träffa regeringsföreträdare, företrädare för det internationella samfundet och det civila samhället samt medierepresentanter.

Resan vänder sig till beslutsfattare och politiker samt till representanter från våra medlemsorganisationer, media, myndigheter och näringsliv som vill öka sin kunskap om amerikansk försvars- och säkerhetspolitik. Deltagaravgiften är preliminärt 24.500 kronor per person och den täcker resa, övernattningar och de flesta måltiderna i samband med resan. För allmänna resevillkor, vänligen se nedan.

Är du mellan 18 och 30 år och tillhör en av Folk och Försvars medlemsorganisationer? Då erbjuder vi två personer ett resestipendium vardera på 5000 kr.

Deltagarantalet är begränsat till 17 personer. För ytterligare information och intresseanmälan kontakta Minou Sadeghpour (minou.sadeghpour@folkochforsvar.se eller 08-588 824 99). Vänligen notera att sista dag för intresseanmälan är 22 januari 2016

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

FoF PLAY
FoF PLAY
FoF PLAY
Information
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men observera att antalet platser är begränsade.
Anmälan: Du anmäler dig här .
Frågor: Vid frågor vänligen kontakta minou.sadeghpour@folkochforsvar.se,
.

Ett presidentval med oviss utgång och växande säkerhetspolitiska utmaningar det finns många anledningar att titta närmare på USA under 2016.

Relaterade filer

Inga relaterade filer

Taggar

Tillbaka

Kalender

Kommande och senast genomförda event

Kommande event

24
Oct

Cybersäkerhet – vad kan Norge och Sverige lära av varandra?

Medelhavsmuséet, Fredsgatan 2, Stockholm

24 Oktober 2018, klockan 15:30 - 17:00

Genomförda event

09
Oct

Studieresa till Warszawa för unga engagerade

Warszawa

9 Oktober 2018 - 11 Oktober 2018

29
Sep

Om krisen eller kriget kommer - vilka är hotbilderna?

Hamnen i Stora rör, Öland

29 September 2018, klockan 11:30 - 12:50

28
Sep

Ledarskap och säkerhet 2018

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14

28 September 2018

18
Sep

A close security cooperation from far away - The development of the bilateral security relation between Brazil and Sweden

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14, Stockholm

18 September 2018, klockan 09:00 - 10:00

12
Sep

Samtal med: Dan Eliasson

Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37

12 September 2018, klockan 16:00 - 16:30

05
Sep

Vad väntar inom svensk försvars- och säkerhetspolitik efter valet?

Kungliga Myntkabinattet, Slottsbacken 6, Stockholm

5 September 2018

FoF Play

Direkt och i efterhand

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...