Mumbai stadsbild
07
Mar
Foto: Cididity Hat, Wikimedia Commons

Studieresa till Mumbai och New Delhi

Plats: Mumbai, Indien | New Delhi, Indien

Datum och tid; -

I vår reser Folk och Försvar på studieresa till Indien med syfte att på plats studera aspekter på framförallt landets försvars- och säkerhetspolitik men även andra relevanta politik- och samhällsområden.

Indien är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet med drygt en miljard invånare och därmed den mest folkrika demokratin i världen. Samtidigt är fattigdomen utbredd, klyftorna i samhället stora och kastsystemet officiellt avskaffat men det spelar fortfarande en stor roll i människors liv.

Efter två decennier av stark ekonomisk utveckling höjer landet sina säkerhetspolitiska ambitioner, regionalt och globalt. Samtidigt är relationen till Pakistan ansträngd. Terrorattentaten i Mumbai 2008, vilka pakistanska terrorister fått skulden för, försämrade relationen till grannlandet betydligt efter en period av försiktiga närmanden. Sedan dess har det skett en gradvis upptining av relationen men under 2013 har dock spänningarna åter ökat efter flera militära incidenter längs Kashmirs omtvistade gräns.

EU och Indien har ett nära ekonomiskt utbyte och EU är Indiens största handelspartner men det strategiska partnerskapet med USA är potentiellt det mest långtgående samarbetet. Energifrågan är ett viktigt perspektiv som vi kommer att belysa under resan tillsammans med frågor som rör internationella relationer, försvaret, samhällets säkerhet och Indiens framtida ambitioner.

I genomförandet av resan har vi ett värdefullt stöd och givande samarbete med Sveriges ambassad i New Delhi och generalkonsulatet i Mumbai. Vi arbetar med programmet och du som har intresse av att delta i resan får gärna lämna önskemål på frågor som du vill ska beröras och även ge förslag på institutioner som är värda att besöka. Vi planerar att besöka tankesmedjor, NGO:er och representanter för officiella institutioner samt Sveriges generalkonsulat i Mumbai respektive Sveriges ambassad i New Delhi.

Resan vänder sig till beslutsfattare och politiker men även till representanter från våra medlemsorganisationer, media, myndigheter samt näringsliv som har intresse av att öka sin kunskap om Indien. Deltagaravgiften är preliminärt 22.000 kronor per person och den täcker resa, övernattningar och de flesta måltiderna i samband med resan. För allmänna resevillkor, vänligen se nedan.

Deltagarantalet är begränsat till 20 personer och från Folk och Försvar deltar Lena Bartholdson och Cindy Sturesson.

FoF PLAY
FoF PLAY
FoF PLAY
Information
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men observera att antalet platser är begränsade.
Anmälan: Du anmäler dig här .
Frågor: Vid frågor vänligen kontakta cindy.sturesson@folkochforsvar.se,
08-588 824 99.

Syftet mer resan är att på plats studera aspekter på framförallt landets försvars- och säkerhetspolitik men även andra relevanta politik- och samhällsområden.

Tillbaka

Kalender

Kommande och senast genomförda event

Kommande event

24
Oct

Cybersäkerhet – vad kan Norge och Sverige lära av varandra?

Medelhavsmuséet, Fredsgatan 2, Stockholm

24 Oktober 2018, klockan 15:30 - 17:00

Genomförda event

09
Oct

Studieresa till Warszawa för unga engagerade

Warszawa

9 Oktober 2018 - 11 Oktober 2018

29
Sep

Om krisen eller kriget kommer - vilka är hotbilderna?

Hamnen i Stora rör, Öland

29 September 2018, klockan 11:30 - 12:50

28
Sep

Ledarskap och säkerhet 2018

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14

28 September 2018

18
Sep

A close security cooperation from far away - The development of the bilateral security relation between Brazil and Sweden

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14, Stockholm

18 September 2018, klockan 09:00 - 10:00

12
Sep

Samtal med: Dan Eliasson

Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37

12 September 2018, klockan 16:00 - 16:30

05
Sep

Vad väntar inom svensk försvars- och säkerhetspolitik efter valet?

Kungliga Myntkabinattet, Slottsbacken 6, Stockholm

5 September 2018

FoF Play

Direkt och i efterhand

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...