Mumbai stadsbild
07
Mar
Foto: Cididity Hat, Wikimedia Commons

Studieresa till Mumbai och New Delhi

Plats: Mumbai, Indien | New Delhi, Indien

Datum och tid; -

I vår reser Folk och Försvar på studieresa till Indien med syfte att på plats studera aspekter på framförallt landets försvars- och säkerhetspolitik men även andra relevanta politik- och samhällsområden.

Indien är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet med drygt en miljard invånare och därmed den mest folkrika demokratin i världen. Samtidigt är fattigdomen utbredd, klyftorna i samhället stora och kastsystemet officiellt avskaffat men det spelar fortfarande en stor roll i människors liv.

Efter två decennier av stark ekonomisk utveckling höjer landet sina säkerhetspolitiska ambitioner, regionalt och globalt. Samtidigt är relationen till Pakistan ansträngd. Terrorattentaten i Mumbai 2008, vilka pakistanska terrorister fått skulden för, försämrade relationen till grannlandet betydligt efter en period av försiktiga närmanden. Sedan dess har det skett en gradvis upptining av relationen men under 2013 har dock spänningarna åter ökat efter flera militära incidenter längs Kashmirs omtvistade gräns.

EU och Indien har ett nära ekonomiskt utbyte och EU är Indiens största handelspartner men det strategiska partnerskapet med USA är potentiellt det mest långtgående samarbetet. Energifrågan är ett viktigt perspektiv som vi kommer att belysa under resan tillsammans med frågor som rör internationella relationer, försvaret, samhällets säkerhet och Indiens framtida ambitioner.

I genomförandet av resan har vi ett värdefullt stöd och givande samarbete med Sveriges ambassad i New Delhi och generalkonsulatet i Mumbai. Vi arbetar med programmet och du som har intresse av att delta i resan får gärna lämna önskemål på frågor som du vill ska beröras och även ge förslag på institutioner som är värda att besöka. Vi planerar att besöka tankesmedjor, NGO:er och representanter för officiella institutioner samt Sveriges generalkonsulat i Mumbai respektive Sveriges ambassad i New Delhi.

Resan vänder sig till beslutsfattare och politiker men även till representanter från våra medlemsorganisationer, media, myndigheter samt näringsliv som har intresse av att öka sin kunskap om Indien. Deltagaravgiften är preliminärt 22.000 kronor per person och den täcker resa, övernattningar och de flesta måltiderna i samband med resan. För allmänna resevillkor, vänligen se nedan.

Deltagarantalet är begränsat till 20 personer och från Folk och Försvar deltar Lena Bartholdson och Cindy Sturesson.

FoF PLAY
FoF PLAY
FoF PLAY
Information
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, men observera att antalet platser är begränsade.
Anmälan: Du anmäler dig här .
Frågor: Vid frågor vänligen kontakta cindy.sturesson@folkochforsvar.se,
08-588 824 99.

Syftet mer resan är att på plats studera aspekter på framförallt landets försvars- och säkerhetspolitik men även andra relevanta politik- och samhällsområden.

Tillbaka

Kalender

Kommande och senast genomförda event

Kommande event

09
Oct

Studieresa till Warszawa för unga engagerade

Warszawa

9 Oktober 2018 - 11 Oktober 2018

Genomförda event

05
Jul

Sveriges framtida cyberförsvar

Mötesplats Sigrid, Kajplats 2 Skeppsbron, Visby

5 Juli 2018, klockan 10:00 - 12:00

03
Jul

Hur skyddar vi valet 2018?

Wisby Strand, Strandvägen 4

3 Juli 2018, klockan 13:15 - 14:45

02
Jul

Framtidens försvarsmakt

Mötesplats Sigrid, Kajplats 2 Skeppsbron, Visby

2 Juli 2018, klockan 15:00 - 16:00

31
May

Beredd på det värsta - att kommunicera kris och krig

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14, Stockholm

31 Maj 2018, klockan 09:00 - 10:05

27
May

Vill du jobba hos oss?

Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14, Gamla stan

27 Maj 2018

23
May

Nordisk Konferens

Trondheim, Ørland och Stjørdal

23 Maj 2018 - 25 Maj 2018

FoF Play

Direkt och i efterhand

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...